مطالعات استراتژی و طرح‌های جامع مطالعات استراتژی و طرح‌های جامع

ليست پروژها
  مطالعات طرح جامع مجتمع کارخانجات فولاد ملایر
نام كارفرمای پروژه: گروه صنعتی جعفری
توضيحات پروژه:
مطالعات طرح جامع، طراحی و مطالعات ژئوتكنیك مجتمع کارخانجات فولاد ملایر در این پروژه انجام گردیده است. شرح خدمات و موارد مورد مطالعه به شرح ذیل بوده اند:

تجزیه و تحلیل كاربریهای خدماتی، با هدف بررسی و نیازسنجی این كاربریها و برآورد سطح مورد نیاز آنها
بررسی نیازهای خدماتی شهرك صنعتی و تعداد افراد شاغل در شهرك
بررسی ارتباطات كاربریهای خدماتی با یكدیگر و با مجموعه كارخانه‌ها
طراحی پلان راه‌های دسترسی و دسترسی ریلی داخل و خارج مجتمع

هدف اصلی این مطالعات و احداث این شهرک صنعتی در استان همدان، راه­اندازی کارخانجات اصلی و جانبی مرتبط با صنعت فولاد می باشد.
  مطالعات فاز اول و دوم طرح جامع بنادر بازرگانی کشور
نام كارفرمای پروژه: سازمان بنادر و دریانوردی
توضيحات پروژه:
هدف از تدوین این مطالعات ارائه استراتژی‌های توسعه بنادر ایران بر مبنای تخصیص منطقی كالا به بنادر است. برای این منظور، پس از ترسیم افق چشم انداز در بنادر، به تحلیل محیط درونی و محیط بیرونی سازمان بنادر پرداخته شد تا بدینوسیله شرایط برای ارائه و ارزیابی استراتژی‌های توسعه بندر مورد ارزیابی قرار گیرد. بر اساس تحلیل SWOT به عمل آمده، استراتژی‌ها و اهداف عملیاتی برای آینده سازمان بنادر تعیین گردیده‌ اند. سپس با بررسی استراتژی‌های توسعه، سیستم ‌های توسعه بندری بر مبنای استراتژی‌های مذكور و بر مبنای طرح‌های آمایش سرزمینی ایران، بحث و بررسی شده‌اند.
بر این اساس سه سیستم بندری توسعه یكنواخت، سیستم تك قطبی و سیستم چند قطبی تخصصی ارائه شده‌اند. در نهایت، مقایسه سیستم‌های بندری فوق الذكر به دو روش مقایسه فنی- اقتصادی و سازگاری با استراتژی‌ها انجام شده است كه در نهایت سیستم چند قطبی با گرایش تخصصی نمودن بنادر بعنوان توصیه مشاور ارائه گردیده است
  طرح جامع مكانیابی جایگاه‌های سوختگیریCNG و كارگاه‌های تبدیل در كشور
نام كارفرمای پروژه: شرکت گاز خودرو ایران
توضيحات پروژه:
هدف از این مطالعات، برآورد تعداد، ‌ظرفیت و موقعیت جایگاه‌های سوختگیری CNG و كارگاه‌های تبدیل در افق‌های 5، 10 و 20 ساله (سالهای 1390، 1395 و 1404) به تفكیك دورن شهری و برون شهری در كشور می‌باشد. الزام پیش رو در این مسأله، پوشش شبكه داخل شهرها و جاده‌های مواصلاتی توسط این جایگاهها و تأمین تقاضای مصرف CNG وسایل نقلیه می‌باشد.
  مطالعات طرح ملی توسعه قطب اقتصادی - صنعتی جاسک
نام كارفرمای پروژه: شرکت جهاد نصر کرمان
توضيحات پروژه:
جاسك به عنوان یك نقطه مهم و استراتژیك در خارج از خلیج فارس از دیر باز تا نیم قرن پیش مطرح بوده‌ است. به لحاظ تامین امنیت تنگه هرمز و خارج از آن، ایجاد یك نقطه توسعه ‌یافته در حد فاصل بندرعباس و چابهار و همچنین ایجاد امكان صدور نفت، گاز و محصولات بدست آمده از آنها در این منطقه، چندی است كه مجدداً نگاه‌ها به سوی جاسك و توسعه آن بازگشته است. عمده دلایل ضرورت توسعه جاسك به قرار زیر می‌باشد:

ملاحظات امنیتی و ایجاد حاشیه توسعه‌یافته در دریای عمان
توسعه امكانات صادرات (و واردات) نفت، گاز و سایر محصولات استراتژیك كشور خارج از تنگه هرمز
افزایش پتانسیل استفاده از خط لوله گاز پاکستان (توجه به احتمال عدم صدور گاز به پاکستان و هند در آینده)

چالش اصلی پیش روی این مطالعه پتانسیل‌های جاسك و نقش آن در اقتصاد ملی است. به این منظور و برای اتخاذ دیدگاه استراتژیك به توسعه جاسك، یك مدل مفهومی از تلفیق دو مدل الماس پورتر و تحلیل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی پورتر، مورد استفاده قرار گرفته‌است. در این مطالعه پس از ارائه مدل توسعه استراتژیك منطقه‌ای برای جاسك، بررسی‌ها و تحلیل‌های انجام شده در چارچوب مدل ارائه گردید، تا از ماحصل آن پتانسیل‌های توسعه جاسك شناسایی گردند. پس از تبیین چشم‌انداز توسعه جاسك، پتانسیل‌های توسعه اولویت بندی شده و نیازهای توسعه و زیرساخت‌های لازم ارائه شده‌اند. در پایان نیز لكه گذاری توسعه با توجه به پارامترهای موثر بر آن ارائه شده است.
  مطالعات طرح ساماندهی بنادر کوچک تجاری
نام كارفرمای پروژه: سازمان بنادر و دریانوردی
توضيحات پروژه:
در فاز یک این طرح، بنادر كوچك مورد مطالعه از نقطه نظر معیارهایی نظیر مالكیت، كاربری اراضی و مدیریت دسته‌بندی شدند. سپس بنادر تحت نظارت سازمان بنادر و كشتیرانی برای مطالعات بعدی انتخاب شدند. بررسی‌های میدانی درخصوص كلیه بنادر تحت مطالعه در فاز یك مطالعات انجام شد.

در فاز دوم مطالعات، بنادر از نقطه نظر اجتماعی- اقتصادی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و تأثیر آنها بر شهرهای مرتبط مورد مطالعه قرار گرفت. علاوه بر آن در این مطالعات یك ارزیابی اقتصادی از سرمایه‌گذاری‌ها و نیز حمل و نقل سنتی در این بنادر انجام شده و همچنین قوانین، مقررات و سیستم‌های مدیریتی در بنادر كوچك مورد ارزیابی قرار گرفتند.

در فاز سوم این مطالعات، با استفاده از یك مدل تصمیم‌گیری چند معیاره، شاخصی به نام پتانسیل پایایی تعریف شد و مقدار آن با در نظر گرفتن معیارهای فنی، اجتماعی- اقتصادی، مالی و ژئوپلتیكی برای هر بندر محاسبه گردید. با استفاده از این شاخص، نقش هر بندر در میان دیگر بنادر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در نتیجه الزاماتی نظیر توسعه، واگذاری، تغییر كاربری یا تعطیلی مجموعه برای هر بندر مشخص گردید و سرانجام چارت سازمانی مورد نیاز مدیریت بنادر كوچك پیشنهاد گردید.
  مطالعات تدوین نحوه واگذاری مدیریت ترمینال كانتینری شهید رجایی
نام كارفرمای پروژه: معاونت امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی
توضيحات پروژه:
بندر شهیدرجایی مهمترین دروازه ورود و خروج کالای کانتینری به کشور است. زنجیره حمل و نقل کانتینری بر سازماندهی کارا و قابل اطمینان صادرات و واردات یک کشور تاثیر می‌گذارد و بنابراین تصمیماتی که برای ترمینال‌های کانتینری بندر شهیدرجایی اتخاذ می‌شود برای کشور اهمیت استراتژیک دارد. لذا این مطالعات با هدف «طراحی نحوه واگذاری مناسب برای سرمایه گذاری و راهبری ترمینال‌های کانتینری بندر شهید رجایی» تعریف گردید. خروجی‌های كلیدی مطالعات مذکور تصمیم گیری در خصوص این موضوعات می‌باشد:

سطح مشارکت دولت در بهره‌برداری از ترمینال‌های کانتینری بندر شهیدرجایی
سطح مشارکت اپراتورهای بین المللی در بهره‌برداری از ترمینال‌های کانتینری بندر شهیدرجایی
تعداد اپراتورها
حوزه نفوذ اپراتورها
سطح سرمایه گذاری اپراتورها
تملک تجهیزات موجود
مدت زمان واگذاری
پروسه قانونی واگذاری
نیروی انسانی موجود
مدیریت اطلاعات

    صفحه 1 از 1 ( 6 ركورد )